مجریه در کنار قوای مقننه و قضائیه در هر جامعه سیاسی سه رکن اصلی و اساسی را جهت اداره کشور تشکیل میدهد و همانطوری که وجود قوای مقننه و قضائیه جهت قانون گذاری و اجرای عدالت در کشورها امری ضروری میباشد.
قوه مجریه نیز جهت اجرای قوانین وهدایت دستگاههای اجرائی برای اداره بهتر جامعه جایگاه مهمی دارد. کلیه متصدّیان و دستگاههایی که کار ویژه آنها جنبه اجرائی دارد در حقوق اساسی قوه مجریه نامیده میشود.
با این توضیح که اعضای قوه مجریه از قبیل رئیس کشور (پادشاه، رئیس جمهور)، نخستوزیر و وزیران، اعضای کابینه، استانداران و فرمانداران و سایر عوامل اداری، فنی و تخصصی سطوح باال و مجریان ساده مانند کارشناسان و کارمندان همه در قالب تعریف مجریان جای میگیرند.
اهمیّت قوه مجریه در جهان امروز و گستردگی فعالیتهای آن بدان پایه است که در بیشتر مواقع میتوان بدان نام حکومت داد. با توجه به این که رئیس جمهور جزء مقامات درجه اول در همه کشورها محسوب میشود بنابراین ضرورت بررسی وظایف و
اختیارات او امری بایسته و شایسته می نمایاند. در جمهوری اسالمی ایران و بر اساس اصل ۱۱۳ قانون اساسیب رئسی جمهور پس از مقام رهبری عالیترین مقام رسمی کشور محسوب شده که ریاست قوه مجریه و مسئولیت اجرای قانون اساسی جزء در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط میشود را بر عهده دارد.
دوستان عزیز شما تا اینجای مقاله نیز با وظایف و اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز آشنا شده اید. شما میتوانید برای خواندن ادامه کتاب نیز روی این reisjomhoor برای دانلود آن کلیک نموده و از خواندن این کتاب نهایت لذت را ببرید.