شناخت از قوانین و مقررات جاری کشور و همچنین ساز و کار قانونی حاکم بر محاکم قضایی یکی از ضرورتهایی میباشد که برای کلیه اشخاص حقیقی و حقوقیبسیار حائز اهمیت است. بدون تردید، در دنیای امروزی سرعت زندگی بیش از گذشته شده و کلیه امور مربوط به زندگی اجتماعی، به طرق گوناگون تخصصی شده است.با این اوصاف نمیتوان موضوع مسائل حقوقی را از این قاعده مستثنی بر شمرد.
بنابراین کلیه آحاد جامعه بایستی در خصوص مطالعه و کسب اطلاع از قوانین و سازوکار قانونی حاکم بر کشور اطلاع کافی را در دست داشته باشند تا علاوه بر حفظ چهارچوب زندگی اجتماعی مبتنی بر قانون، آسیبها و خطراتی که در قبال عدم رعایت قانون متوجه حالشان میباشد را نیز کنترل نمایند.
<h3>بررسی چگونی تنظیم و نگارش یک دادخواست حقوقی مناسب و قانونی</h3>
همانطور که میدانید محاکم قضایی به عنوان اساسیترین مراجع رسیدگی به دعاوی و شکایات مردم قلمداد میشوند. محاکم قضایی بر حسب قوانینی که تعیین کننده روند اجرایی و رسیدگی به پروندههای قضایی گوناگون میباشد، به شکایات و دعاوی کلیه شخصیتهای حقوقی و حقیقی رسیدگی کرده و بر طبق مفاد قانونی اقدام به صدور احکام و آرای نهایی مینمایند.
امروزه جهت شروع شکایت در محاکم قضایی، مستلزم ارائه دادخواست میباشیم که با توسعه بسترهای الکترونیکی و خط مشیهای قوه قضاییه، طرح دعوی بدون تنظیم دادخواست در ساختار محاکم قضایی ناممکن میباشد. بنابراین کلیه کسانی که متقاضی طرح دعوی در خصوص پروندههای گوناگون، اعم از کیفری و حقوقی میباشند بایستی نسبت به تکمیل و تنظیم دادخواست مربوطه اقدام نموده و پس از طی کردن روند اداری و قانونی، این دادخواستها را به مرجع قضایی تقدیم سازند.
با این اوصاف مشخص میشود که شکایاتی که در قالب دادخواست به محاکم قضائی ارسال نگردد از جانب این محاکم پذیرفته نمیشود. همچنین تکمیل و تنظیم دادخواست نیاز به رعایت و مورد توجه قرار دادن موارد و شرایط قانونی مختص به خود میباشد که بایستی از جانب خوانده مورد تاکید قرار گیرد.
به همین جهت، تیم حقوقی گروه وکلای یاسا به منظور شناخت مخاطبان عزیز از مطالب فوق تصمیم گرفته است در این نوشتار به بررسی چگونگی و روند تنظیم و نگارش دادخواست حقوقی بپردازد و مسائل عمومی و ابعاد حقوقی که در رابطه با تنظیم دادخواست حقوقی در محاکم قضایی ایران متداول میباشد را برای مخاطبان محترم ارائه داشته باشد.